6 sep. 2015

Anteckningar från ett källarhål

(klickbara bilder)

Eller, ja, det är ett ganska rymligt utrymme som vi nu inrett med IKEA-hyllor och staplar kartonger med Saker som vi dragit på oss under åren och inte riktigt har hjärta eller förstånd att kasta bort. Man kan ju aldrig veta...

I kalkbrottet på Oaxen med öns vattentäkt
Dock har det varken blivit tid eller förmåga till koncentration för någon seriös bloggning. Det är mycket jag skulle skriva:exempelvis diskutera  på Copyriot varför krisen (eller "kapitalismens kris") inte är mera allvarligt än ett scenario ur "Second Life" om någon kommer ihåg det. Från en "vänsterborgerlig" debattör till en "paleomarxist" så att säga. Eller fortsätta att diskutera på Ekonomistas (se kommentarerrna) varför deflation är bra och sambandet mellan penningmängd och inflation är ett spöke som likt vanliga sådana numera kan förpassas till fablernas värld. Eller be Per "Regeringen" Bolund förklara varför det är OK att leasa sin bil men inte att leasa pengar för att köpa en bostad.

Riddarfjärden från Bastugatan

Men som saken är kan man bara resignera: hösten  står och stampar i förmaket. Om jag säger så. Jag tillgriper A:lfr-ds ord och hoppas att eventuella kvarvarande läsare tar hans uppmaning på allvar:
Nu föll det sista plommonet för året
föll tungt av dagg, som vätte mig i håret
...
Blott innan sista plommonet jag äter,
Ert hedersord, att Ni mig ej förgäter!

6 kommentarer:

 1. Aldrig jag dig förgäter,
  om du så bjöd mig enbart potäter.

  (Med hälsning också till Monni)

  SvaraRadera
 2. Jag jobbar inte, men dagarna är ändå arbetsdagar, kanske mer intensiva än tidigare. Ett halvt livs uppskjutna saker pockar på att bli gjorda. Trots detta: Flarnfri läses dagligen. Även om jag inte vågar ha åsikter om penningpolitiken.

  SvaraRadera
 3. Haven tack, I ståndaktiga tennsoldater i en allt mer decimerad här av läsare. VI får väl se hur det blir.

  SvaraRadera
 4. Olof Å00:44

  Hmm, nu jag blir nyfiken på hur den paleomarxistiska analysen kan gå vidare och koppla de konkurrerande (eller kompetitiva som det troligen heter i Sverige numer) kristeorierna, eller teorierna om desamma, till kärnkraftsdiskussionen som nämndes här tidigare.

  SvaraRadera
 5. @Olof: Eller till Spotify.

  SvaraRadera
 6. Det där sista låter precis som en rumänsk poet (med mkt humor) som hette Toparceanu. Lite kul ...

  SvaraRadera