6 dec. 2013

En strimma ljus...?

Mark- och miljödomstolen stoppade (oväntat) den planerade bussterminalen i Katarinaberget. Vad det betyder för ombyggnaden av Slussen är svårt att säga. Den detaljplanen är ju redan godkänd av mark- och miljöverdomstolen som är identisk (tror jag) med Svea Hovrätt och huvudsakligen ombyggnadsvänlig eftersom man utan att skämmas godkände stadens fräcka "köp" av överklagandet i lägre instans. Bussterminalen lär väl hamna där också och eftersom dagens utslag huvudsakligen är grundat på formella skäl är det väl troligt att den högre instansen struntar i det. Och det blir väl gratis den här gången.

Staden lär väl fortsätta att riva och gräva och göra helt området svårtillgängligt och otrevligt så att det blir omöjligt att genomföra någon alternativ plan.

Dock: hoppet är det sista som dör och i vart fall kan vi räkna med en ordentlig försening av hela ombyggnadsfrågan. Under tiden kanske några tar sitt förnuft till fånga. Nej, kanske inte det...

Helt orelaterat: Det här är också bra, särskilt slutet. Och via Tidens tecken hittar jag den här artikeln från die Zeit. Den är på tyska men jag kan tala om att den inte är särskilt smickrande för Sverige. Ni får försöka blanda bort korten med flera avsnitt av Bullerbü och framför allt Inga Lindström. Men tänk om man inte går på det längre?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar