4 jan. 2014

Tankekraft i praktiken

Trots att det är lördag rasslar det till i brevlådan och vi hittar flera prospekt från folkbildningsinstitutioner med ett ofantligt erbjudande av olika kurser på de mest varierande områden. Medborgarskolan verkar intressant. Liksom övriga studieförbund finansieras verksamheten av  staten, landstingen, kommunerna -dvs skattepengar-  och av deltagaravgifter. Just Medborgarskolan drivs av organisationer anknutna till det gamla Högerpartiet och numera Moderaterna dvs.  Moderata Samlingspartiet, Fria Moderata Studentförbundet, Moderata Ungdomsförbundet, Aktiv Ungdom och Förbundet Aktiva Seniorer. Som ett extra plus deltar även Rojalistiska föreningen.

Det är ett oerhört brett kursprogram som presenteras. Men vår uppmärksamhet dras omedelbart till området "Kropp och själ" där vi kan gå på Kajaksafari eller njuta av "enkel klassisk vardagsmassage." Men den mest intressanta kursen verkar vara nedanstående:


Priset exklusive den skattefinansierade delen är 2170 SEK vilket ju verkar som hittat för att slippa gå ut med soporna eller bli av med oönskade personer.  Kursledaren heter Carrie Geller och det är ju ett namn som borde borga för kvalitet.

Eftersom vi inte äger någon silversked kan vi tyvärr inte delta i kursen utan får även i fortsättningen finna oss i att det regnar på picknicken. Vi får acceptera bristande respekt och ett okontrollerat liv men där har vi ju vanan inne.

5 kommentarer:

 1. "Okontrollerat liv" är roligt (sagt).

  SvaraRadera
 2. Eh… Läs: http://faktoider.blogspot.se/2014/01/medborgarskolan-trollar.html

  SvaraRadera
 3. Även DN har idag uppmärksammat telekinesikursen. Se http://blogg.dn.se/markligheter/2014/01/04/medborgarskolan-later-tanken-flyga/

  Jag reflekterar litet över varför jag trodde det var på riktigt. Det säger väl en hel del om mig men möjligen också om något annat. Kursbeskrvningen passade f.ö. väl in bland en del andra i samma kategori.

  SvaraRadera
 4. Kanske säger det något om samhällstillståndet - och att du är mer pessimist än vad jag är. Jag tänkte genast att det där måste vara ett skämt - medan du noterade ännu ett tecken på det totala förfallet… :-)

  SvaraRadera
 5. Ha ha ha. Jag ska sitta här i lugn och ro och tänka fram en miljon och en söderhavsö. Just wait. Jag bjuder!

  SvaraRadera