6 jan. 2016

Sympathy for the devil?

Polens utrikesminister Witold Waszczykowski förklarar den nya lagstiftningen i sitt land: det gäller att försvara de nationella värdena och hålla inhålla Polen fritt från "a world made up of cyclists and vegetarians, who only use renewable energy". För detta man har han fått inhösta en hel del kritik. Som invånare på Söder i Stockholm där detta hot är högst reellt känner man dock - men enbart i detta avseende - en viss förståelse för den svåruttalade herr Waszczykowski.

I lokalbladet "Mitt i Södermalm" läser jag dessutom att stadsdelsnämnden bryter sitt löfte att införa mindre barngrupper i förskolan (=fler förskollärare) och att garantera sommarjobb för ungdomar. I stället satsar man pengarna på "ekologisk mat...ett nätverk för genus och normmedvetenhet och att minska kemikalierna".

Vi får väl vara glada för det inte finns någon herr Waszczykowski på Söder (det vore ju dessutom på grund av vokalbristen mycket svårt att utttala) men en liten utvald del av hans tänkande vore kanske värd att fundera på?

4 kommentarer:

 1. Gute Nacht, schöne Nachbarin:
  http://www.journalisten.se/nyheter/annu-hardare-medielag-forbereds-i-polen

  SvaraRadera
 2. Hört i Polen efter 1967:

  - Allt är sionisternas och cyklisternas fel...
  - Varför cyklisternas?

  SvaraRadera
 3. Men är det inte förvirrande - vad betyder "cyklist"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den som cyklar?? Det fick jag lära mig på SFI...

   Radera