20 nov. 2012

Provisorisk lösning på "Recent Comments"-problemet

När jag läser mina favoritbloggar ser jag att det är många som har precis samma problem som jag. På Bloggers hjälpsidor har nu en hjälpsam själ länkat till sin egen sida där han visar hur man kan sätta upp en "Recent comments" med ett minimum av fixande.

Länken är

http://blogging.nitecruzr.net/2012/11/add-simple-recent-comments-recent-posts.html

Det är mycket enkelt. Resultatet för min del kan ni se i högermarginalen. Jag vill inte leka expert men om det finns frågor som jag kan svara på gör jag det gärna.

Vi får se om Blogger kommer upp med en egen ny variant. Jag är inte särskilt imponerad av deras support. Precis som "Wordpress" har man i stort sett lämnat över den funktionen till användarna.

2 kommentarer:

  1. Grossartig! Det är alltid användarna som fixar det. The wisdom of the crowd. Eller var det "wisdom of the cloud"...? Jag fattar aldrig sånt.

    SvaraRadera
  2. Tack för din kommentar. Det finns oftast någon eller några därute som har en lösning på de problem som kan dyka upp. "Wisdom of the crowd" har jag däremot alltid tolkat som att en mycket stor mängd av bloggare och twittrare bestämmer sig för att Liza Marklund skall "störtas", Mona Sahlin är en bedragare, FRA och IPRED kommer krossa den personliga integriteten (hur gick det med det f.ö. Finns den kvar?), fildelning kan aldrig vara stöld eftersom den ursprungliga filen finns kvar, Carl Bildt är en krigsförbrytare, det viktigaste med Obamas segertal var kvinnan som stod bakom honom med en flagga i håret osv. osv.

    Även "wisdom of the cloud" ställer jag mig skeptisk till. Det känns inte riktigt bra att lämna alla sina filer till något metafysiskt lagringssystem på nätet. Ingen skriver om säkerheten i molnet. Jag associerar alltid till Fred Hoyle's svarta moln.

    SvaraRadera