9 okt. 2013

Skabb

Älskande ha ofta gnabb
andra stackare ha skabb
(Ur ett av fakiren Falstaffs alfabeten, under bokstaven "Ä". En annan gång under "J" : "Jag kan inte äta den framsatta biffsteken/ ety den företer tydliga livstecken"

Den säregna sjukdomen skabb verkar göra stora framsteg i Sverige främst via surfplattor och andra touch screens.  Det förvånar inte mig som länge har förundrats över den synnerligen bristfälliga hygienen på paddor och smartphones - ingen verkar ha reagerat. Men jag!

I skabbfallet verkar det dock vara så att smittan överförs av kvalster via intensiv hudkontakt. Men sitter ofta tätt tillsammans när man spelar Ipad och liknande tror DN och Metro och då är det lätt hänt. "Prylarna fungerar som utmärkta trampoliner för kvalster som gärna landar under huden på människan" skriver DN i briljanta metaforer.  Råd ur min kommande bestseller Livsstilcoachen berättar (1) : se till att du är ensam när du använder din padda. Eftersom det är liksom meningen med det hela bör det ju vara lätt att följa detta råd.

Varning: följ inte länken till Metro om ni är känsliga typer.

(1)  Coachar även neurolingvistisk programmering, atlantean healing samt kärlek och acceptans. Kvalsteravstötande jordningslakan och protection spray för endast 1390 Kr / månad. (Jmf  Catia Hultquist i DN.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar