25 apr. 2013

Svälja mygg och sila kameler

Att sila mygg och svälja kameler anses ju vara ett allvarligt fel

Men å andra sidan kan man ju möjligen svälja mygg men hur kan man sila en kamel?

E. KlipspringerEnligt Dagens Nyheter var det ett rent stavfel som fick FBI att missa att en av Bostonbombarna rest in och ut till Ryssland och Dagestan på sex månader. Visst, Tsarnajev, det kan man ju stava hur som helst. (1)

Samtidigt skall vi lämna fingeravtryck, ta av oss skor och bälten och ansöka på krångliga formulär om att få åka till USA utan att ansöka om visum. Köper du en flygbiljett i namnet Bill Smith och det sedan står William Smith i passet är det kört. Som vi vet undviker terrorister därför dessa misstag.

En annan kamel som vi får svälja ser vi när vi varje sommar kör mellan Wien och Stockholm.  Den högra filen  består hela vägen av en enda lång lastbilskolonn. Om man någon gång genom diset kan skönja den ståtliga landsbygden ser vi också hur man vräker ut tonvis med gödningsmedel. Gränsområdet mellan Tyskland och Polen undviker vi för att slippa se brunkolsbrytningen i dagbrott i Vattenfalls regi.  Provverksamhet med s.k. fracking för att utvinna skiffergas där man vräker ner kemikalier i berggrunden förekommer också här och var. Vattnet i floden Spree och naturområdet Spreewald är så förorenat av rost från brunkolsbrytningen att allt levande i vattnet dör.

Men det är vårt fel eftersom vi inte bytt glödlampor och kanske har fel lufttryck i däcken.

(1) Jag antar att man i Sverige som vanligt har någon alldeles egen stavningsvariant liksom i fallet  "Osama bin Ladin" och det där landet där schlagerfestivalen ägde rum som förr i tiden hette Azerbedjan men nu har många fler bokstäver.

1 kommentar:

  1. Jag tycker det är käckt att ni bara har en bil i er familj.

    Och nä - jag sopsorterar som en kratta. Och ja - det är de mycket större kamelerna som borde dra på ökenvandring och inte bestämma över något alls.

    Och - hörde du Claes Elfsberg vänligen efterlysa om vi hade olje-och-gasskiffersand att exploatera i Sverige. Det talades som om Årets Julklapp.

    SvaraRadera