27 aug. 2013

"Det mångkulturella samhällets utmaningar"

"Så länge det finns vuxna som förmedlar att det är okej att säga att profeten Muhammed snusar kommer mångkulturalismen bli ett problem. Då kommer politiska strömningar som anspelar på rädsla för det okända vinna stöd."

Jenny Madestam i Expressen efter att en fritidsledare klagat på hennes 8-årige son som på,ovanstående sätt kränkt en kamrat.

Personligen är jag glad att det äntligen är någon som reagerar. Snusningen är ohygienisk och ohälsosam, vanställer ansiktsdragen och är en stor miljöförstörare genom snusarnas snuskiga spottande. Att folk äntligen känner sig kränkta över att beskyllas för att snusa är ett steg i rätt riktning - man vill inte förknippas med detta beteende.

(Länk till Expressen via Merit Wager).

3 kommentarer:

  1. Hear hear! Filthy habit...

    SvaraRadera
  2. När min syrra, min granne, och troligen flera kvinns, slutade röka började de snusa. Små paket under överläppen. Jag tror Mohammed skulle dra ! Men jag har säkert missuppfattat frågan, om det fanns någon ; )

    SvaraRadera
  3. Tack för era kommentarer. Känner mig dock en aning förvirrad (normaltillstånd egentligen). Om Madestams artikel är seriös är den ju fullkomligt grotesk och det förvånar mig att ingen verkar ta upp den till diskussion. Det kan ju å andra sidan vara fråga om satir men risken för att den skall missförstås är ju överhängande i dagens debattklimat. Jag tog den på allvar och försökte ironisera i mitt inlägg - kanske jag trampade i klaveret.

    SvaraRadera