2 sep. 2014

Ränderna går aldrig ur...

I kväll, tisdag, utfrågas vänsterpartiets Jonas Sjöstedt i SVT. Här är två frågor som definitivt inte kommer att ställas till honom:

1 Varför samarbetar  (v) i Europaparlamentet med en grupp (GUE/NGL) som bl.a. innehåller 6 uttalat kommunistiska partier med hammaren och skäran som emblem? Exempelvis grekiska kommunistpartiet som sände en "valbservatör" till Putins "folkomröstning" på Krim.

2  Varför röstade  (v)-s ledamot av Europaparlamentet mot den resolution som krävde större ansträngningar för att öka antalet kvinnor i styrelsen för börsnoterade företag och t.o.m. angav kvotering som en möjlighet? I den svenska gruppen (välj "Sweden") röstade även konservativa och liberaler mot denna resolution som f.ö. antogs med 473 röster mot 148.

3  Hur ställer sig Sjöstedt till att en ledande företrädare för hans parti och riksdagsledamot menat att  Stalins massmord var "en enstaka händelse" och inte borde läras ut i skolan?

(Sjöstedt tillhörde under 11 år den exklusiva grupp som levde gott i Bryssel på att förakta Europa. Typiska insatser var hans motstånd mot östutvidgningen och hans förhoppningar om att Irland skulle stjälpa Lissabonfördraget. Om (v)-s slingriga Europapolitik se även denna text från SR. Om hur Europa och EU är helt frånvarande från (v)-s valmanifest, läs här. (v) befäster därmed sin ställning som det mest nationalistiska partiet. )

(Texten läggs även ut på Euroflarn - ett europeiskt perspektiv. (Många av länkarna går till artiklar på EUbloggen som fingranskat alla partiers valmanifest och skeletten i deras respektive garderober.)

2 kommentarer:

  1. Jag har fått en kommentar som säger att jag tagit Dinamarca yttrande ur sitt sammanhang. Eftersom kommentaren var anonym publicerar jag den inte. Jag kommer att ta bort alla ev. anonyma kommentarer till det här inlägget.

    Här är Dinamarcas artikel "Varför skuldbelägga kommunismen Björklund?" http://www.expressen.se/debatt/varfor-skuldbelagga-kommunismen-bjorklund/

    Ja varför?

    SvaraRadera
  2. Synnerligen relevanta frågor. De lär inte (heller) besvaras av alla v-röstande som lägger rösten i godhetens namn, ty de har redan suddat så i sitt inre förflutna att dina frågor ter sig både onödiga och onda. Just därför är de relevanta! Liksom Åkesson vägrar tala om sitt bruna förflutna vägrar Sjöstedt tala om den röda förflutenheten.

    SvaraRadera