5 jan. 2013

Låt oss bli socialare!


"Låt den gamla politiska bloggosfären dö i frid" skriver en berömd bloggare och påpekar att en blogg inte är speciellt "social" . Bloggaren blir "oemotsagd från början till slut" och det blir inget vidare "kollektivt skapande." Inte heller har man tid att blogga och så finns det ju andra sätt att "konversera helt enkelt", främst då Twitter och Facebook.

Han har naturligtvis alldeles rätt. I dagens läge behövs det knappt ens 124 tecken för att analysera en politisk fråga och formulera ett ställningstagande som kan förstås av den breda publiken. Det enda viktiga (och riktiga) är ju vad jag tycker. Att läsa långrandiga analyser kanske med referat och citat, redogörelser för vad andra har sagt och sådant skräp blir ju dessutom otroligt tråkigt och förvillar en bara när man samtidigt sitter och spelar WoW eller Mindcraft.

Så här skall det se ut:

Politisk kannstöpare @ekonomiskpolitiksomdenskallvara
Reinfeldt är dum.#sofistikeradpolitiskanalys


  Bezzervizzer @jagharttvåtusenåttahundraförtiåttaföljarepåtwitter
 @ekonomiskpolitiksomdenskallvara Det är han inte alls!#sofistikeradpolitiskanalys#hejareinfeldtduärbäst


Politisk kannstöpare @ekonomiskpolitiksomdenskallvara
@agharttvåtusenåttahundraförtiåttaföljarepåtwitter Det vet väl inte du nåt om din högerxtremist#sofistikeradpolitiskanalys#hejareinfeldtduärbäst


 Bezzervizzer @agharttvåtusenåttahundraförtiåttaföljarepåtwitter
@ekonomiskpolitiksomdenskava I varje fall mer än du du är väl kommunist av alt att dömma#sofistikeradpolitiskanalys#hejareinfeldtduärbäst#nermedeu


Deephead @ pipipartiet
I varje fall mer än du du är väl kommunist också av allt att dömma#sofistikeradpolitiskanalys#hejareinfeldtduärbästt#nermedeu
Retweeted by DeepheadHär har alltså skribenterna med några få tecken kunnat visa att den nuvarande ekonomiska politiken möjligtvis är missriktad och kan få drastiska och negativa konsekvenser i nuvarande konjunkturläge men att den å andra sidan kanske är precis vad ekonomin behöver just nu med tanke på den internationella ekonomiska krisen. Budskapet har dessutom spridits i vida läsarkretar och politiska partier. Under den tid som läsningen tagits har läsaren lyckats skjuta ihjäl 168 zombies (mer än en z. per tecken!)  Hen (får vi väl skriva i just det här sammanhanget) har också möjlighet att deltaga i det kollektiva skapandet med 124 alldeles egna tecken.

Brave New World om jag säger så.


4 kommentarer:

 1. Satir på hög nivå... dvs: Gillar!

  SvaraRadera
 2. Jag stirrade ner i detta ”deep” och såg rader av knuffpoäng, tweeps och flicks. I en lång seg text, som väl står oemotsagd tills någon säger emot den, såg jag ord och uttryck som ”varumärke”, ”trust och reach”, ”sätta sin agenda”. Och så den här raden:

  ”Fler och fler har valt att rensa i sina gamla postningar, väljer att nivellera sina åsikter lite bättre eftersom man vet att i varje relation av ens professionella (och privata liv) så kommer det googlas på ens namn.”

  ”Nivellera sina åsikter lite bättre”? Va?

  Var har han ogillaknappen, tro?

  SvaraRadera
 3. Nån ogillaknapp finns nog inte - där går gränsen för det kollektiva skapandet.

  Du måste nivellera dina åsikter för att stärka ditt varumärke. Begränsningen till 124 tecken gör nivelleringen automatisk.

  SvaraRadera
 4. Ja, detta blev ju väldans socialt, eller?

  SvaraRadera