14 mars 2013

Litet meta

Jag vet inte hur många (om någon?) använder Google Reader för att kolla när Flarnfri har uppdaterat. Emellertid meddelar Google just nu att man kommer att lägga ner denna tjänst den 1 juli.

Jag använder själv Google Reader för detta ändamål (även om jag mycket sällan läser själva blogginläggen i GR). Jag prenumererar på rssflöden hos ett 50-tal bloggar uppdelade på olika kategorier och får omedelbart se vilka som uppdaterat och ungefär vad det handlar om. (För bloggar med massor med dagliga uppdateringar som t.ex  Global Voices är detta ovärderligt).

Om någon läsare använder denna teknik blir det dags att byta till en annan rssläsare. Ni kan läsa här på TKJ blogg.  En tjänst som heter Feedly lovar att automatiskt överföra alla preumerationer från GR. Men jag har ingen egen erfarenhet av hur Feedly fungerar. Jag kan rekommendera TKJ blogg för att följa diskussionen om detta.

3 kommentarer:

 1. Jo, jag såg också det i morse. Synd, för jag gillar verkligen Google Reader. Jag hämtade också ner mina filer i ett arkiv, men så får man ladda ned något program för att öppna filerna med sedan... usch, jobbigt, tyckte jag, och beslöt mig för att göra annat. Tala gärna om vad du väljer för läsare när du har bestämt dig.

  SvaraRadera
 2. Tack Anna - vi får följa det här och har ju fortfarande några månader på oss.

  SvaraRadera
 3. Även jag har använt GR och tyckt att det var ett smart sätt att snabbt se uppdateringar av de bloggar jag följer.

  Jag kommer, precis som Anna, med intresse att följa dina råd.

  SvaraRadera