3 juni 2014

Allting som du kan kan jag göra bättre...
(Publicerad med tillstånd av Magnus Bard. Får ej kopieras vidare).


Ovanstående teckning av DN:s tecknare Magnus Bard illustrerar på ett lysande (och mycket kortare) sätt det jag försökte säga i mitt inlägg Mjölkflickorna Anders och Magdalena från 27/2. Den visar på ett träffande sätt hur debatten går och den totala avsaknaden av diskussion om hur statens budget bör utformas för att komma till rätta med obalanserna i Sveriges ekonomi.

Precis som flickan som gick till marknaden för att sälja mjölk kan nog våra kontrahenter räkna rätt men risken att de spiller ut mjölken innan de får den såld är överhängande. Om jag säger så.

För att ytterligare gnugga in det hela får ni också se ett YouTubeclip i samma anda ur operetten "Annie get your gun". Det är litet dialog i början som också har sina poänger men duetten börjar vid 1.16. Missa inte den.
(Sångarna är Howard Keel och Barbara Hutton. Keel var en berömd musicalsångare på 1950-talet, Show Boat, Kiss Me Kate, Rose Marie, Seven Brides for Seven Brothers och många andra filmer. I en senare fas blev han en av stjärnorna i teveserien Dallas. Den oförlikneliga Barbara Hutton borde man skriva ett eget inlägg om men jag hänvisar er till David Nessles blogg: Häpnadsväckande helgalen Hutton och följ gärna länkar. Om ni inte orkar det men vill ha ett smakprov av rent och skärt vansinne, kolla den här versionen av Hamlet.)

9 kommentarer:

 1. Anonym13:04

  Underbart!

  SvaraRadera
 2. Kul iofs.
  Men en tecknare som inte observerat att Borg klippt sig har kanske inte riktigt ögonen med sig.

  SvaraRadera
 3. Nåja, det är ju en "arketyp".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej. Det är en dagslända.

   Radera
  2. Menar du håret eller själva Borg? Tyvärr tror jag nog att hans idéer kommer att anammas också av hans efterträdare vilken färg och frisyr dessa än må ha. Särskilt om det blir Magdalena. The evil that men do...

   Radera
  3. Jag menade enbart håret. Just för tillfället ; )

   Vi får väl se, sa Blinda Sara.

   Radera
 4. Olof23:12

  Jag började titta på en debatt mellan Löfven och Reinfeldt igår men slutade efter drygt fem minuter. Efter Löfvens inledning om skolan, som i sig var väldigt oinspirerad, svarade Reinfeldt att de båda sidorna står väldigt nära varandra och att detta är betryggande. Löfven kontrade med att det är bra att den nuvarande regeringen är på rätt väg, men man måste göra mer, mycket mer. Till slut blir det bara en fråga om vem som vågar lägga 20 miljarder extra.

  SvaraRadera
 5. Olof23:17

  För övrigt sägs det ju ofta att Sverige var så trist på 80-talet (DDR-Sverige osv) men åtminstone politiskt sett verkar det ju ha varit betydligt mer underhållande:

  http://www.youtube.com/watch?v=14UtWfjbx7c

  SvaraRadera
 6. Ja Herr Olof, roligare var det nog. Och skiljelinjerna tydligare. Nu är det mest gröt.

  SvaraRadera