20 jan. 2015

Antidepressiva abborrar

Kvällens nyhetssändningar i svensk TV innehåller ett inslag av det mer groteska slaget. Vattenreningen klarar tydligen inte av att rensa bort  läkemedelsrester från avloppsvattnet. Enligt en intervjuad expert innebär detta bl.a. att abborrar kan få i sig antidepressiva läkemedel och därmed bli kaxiga och övermodiga och sticka iväg från en skyddande miljö och bli ett lätt offer för gäddor och andra rovfiskar.

Vet inte vad man skall säga om detta. Livet -och det ekologiska systemet- är katten så besynnerligt för att tala med Hjalmar Söderberg.

2 kommentarer:

  1. Oroväckande. Särskilt för oss som gärna odlar en viss melankoli. I det ögonblick vi äter de här antidepressiva abborrarna överförs psykofarmakan förmodligen på oss. Med ofrivillig kaxighet som följd. I tron att vi är oövervinneliga kommer vi att slita loss medicinskåpet från badrumsväggen och spola ner det samlade innehållet i kloakerna. Med nya mutationer som följd. Efteråt, när det redan är för sent, kommer konspirationsteoretikerna att lägga all skuld på Angela Merkel. Eller frimurarna.

    SvaraRadera
  2. Sluta äta fisk! Men frimurarna sammanträder ju just nu i Davos så vem vet vad de kan hitta på...

    SvaraRadera