5 maj 2015

Riksdagens dåliga affärsupplägg

"Skulle ni köpa en begagnad bil av denne man?"

Han är, enligt DN, "finansnestor" och framför tillsammans med några av sina polare (bl.a. grundarna av riskkapitalbolaget "Altor" resp. konsultbolaget "Sigma") som sin oförytterliga åsikt att riksdagen åsidosatt de demokratiska principerna och kräver samarbete med SD, visserligen med fikonlövet att det skulle förhindra SD att bli ännu starkare. Han skulle "underkänna affärsupplägget direkt" säger han.

Han vill alltså samarbeta med ett parti som har klara nazistiska rötter, vars ledande företrädare slåss med järnrör på gatorna och gör egendomliga uttalanden om nationalitet, medborgarskap och vem som får räknas som svensk.

När staten  skall leka affär går det som regel inte så bra (Vattenfall, NUON osv osv.) När näringslivets toppar skall leka politik blir det snarast ännu värre: jmf också kryperiet  för den saudiska medeltida religiösa diktaturen efter Wallströms uttalanden.

Nu gör ju en "finansnestor", en "riskkapitalist" knappast ens en "konsult"  inte någonting nyttigt eller brukbart men annars har man lust att säga till dessa herrar att hålla k-ft-n och koncentrera sig på att göra telefoner eller lastbilar eller vad det nu kan vara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar